Toernooireglement

1. De wedstrijden worden gespeeld volgens de reglementen en bepalingen van de KNVB

2. De wedstrijden duren 2 x 11 minuten met 3 minuten rust. Het eerst genoemde team mag de aftrap nemen en verdedigt de goal welke het dichts bij de kantine staat. Na de rust wordt er van speelhelft gewisseld.

3. Het wedstrijdsecretariaat geeft een centraal start en eindsignaal van de wedstrijd. Hierdoor zullen alle wedstrijden steeds gelijktijdig aanvangen. Bij het signaal einde wedstrijd is het fluitsignaal van de scheidsrechter leidend. De scheidsrechter kan dan inspelen op een blessure, iets later aangevangen of ontbreken van een wedstrijdbal.

4. Niet aanwezig. Is een elftal niet op het veld aanwezig wanneer de wedstrijd moet beginnen, dan heeft de tegenpartij met 3-0 gewonnen.

5. Indien de shirts teveel gelijkenis tonen, dan zal het eerst genoemde team een ander shirt/hesje aantrekken.

6. Speelgerechtigd zijn teams van jongens en meisjes, welke zich hebben ingeschreven voor het 12 Provinciën toernooi en de inschrijfvergoeding hebben voldaan.

7. Er mogen per team ten hoogste 3 dispensatiespelers (6 maanden ouder dan de leeftijdsgroep) op de totale spelerslijst staan.

8. Komt een team met ongerechtige speler(s) uit, dan wordt de wedstrijd ongeldig verklaard en heeft de tegenpartij met 3-0 gewonnen.

9. Gelijke stand in de poule. Wanneer twee ploegen gelijk zijn geëindigd in hun poule, moet een van de volgende criteria - in de hier onderstaande volgorde - uitkomst bieden: Het doelsaldo. Is dat gelijk, dan geldt: het onderlinge resultaat. Is dat ook gelijk, dan geldt: Het hoogste aantal gescoorde doelpunten. Leveren deze criteria nog geen winnaar op, dan volgt de beslissing door het nemen van strafschoppen.

10. Staat na de finale een gelijke stand op het scorebord, dan volgt een strafschoppenserie. Er worden dan 3 strafschoppen genomen. Is de stand dan nog steeds gelijk dan zal er steeds 1 strafschop genomen worden totdat er een winnaar is.

1. De straftijdregeling is van toepassing. Voor een gele kaart staat 3 minuten straftijd.

1. Bij een veldverwijdering (rode kaart) dient de speler het veld te verlaten. De speler mag de eerst volgende wedstrijd ook niet meedoen.

1. Alle teams dienen voor aanvang van het toernooi een spelerslijst te overhandigen in het wedstrijdsecretariaat. Voor de teams die in de competitie een spelerspas nodig hebben, dienen die ook op dit toernooi te kunnen laten zien (wedstrijdzaken app), alsmede dispensatiebevestigingsbrieven van de KNVB. Geen spelerspas = niet spelen.

2. Het toernooi straalt sportiviteit en respect uit. Vandaar dat er een Fair Play competitie aan de wedstrijden gekoppeld is. Iedere wedstrijd worden er punten gegeven. Alle teams spelen evenveel wedstrijden.  Bij een gelijke stand zal het hoogst geëindigde team de winnaar zijn van de Fair Play competitie.

1. Voor vragen, opmerkingen of klachten dan kunt u zich wenden tot de toernooileiding. Indien het reglement ergens niet in voorziet, dan beslist de toernooileiding.